**Hello Year 7 Students!** NAPLAN starts next week - Tuesday 12th May, Wednesday 13th May and Thursday 14th May. Things you will need over these days: 2B/HB pencils, eraser, pencil sharpener, calculator, bottle of water, healthy breakfasts in the morning and plenty of rest the night before Things you DO NOT need: pens, liquid paper or dictionaries This is what you need to do and where you need to be: Tuesday 12<sup>th</sup> May: > 1:05pm-1:50pm LANGUAGE CONVENTIONS (45 minutes) At the end of lunch go directly to the hall You will be ushered in by teachers, you are to sit in you S, P, O, R, T groups silently at the back of the hall Keep in mind you will be sitting in alphabetical order for the exams YOU WILL THEN HAVE A 20 MINUTE BREAK 1:50pm-2:10pm 2:15pm-2:55pm WRITING TASK (40 minutes) You will return to the hall as soon as the teachers tell you to return Follow instructions and remember you need to be silent upon entering the exam hall – you will go straight to the desks you had been sitting in for the previous test Wednesday 13<sup>th</sup> May: > 1:35pm-2:40m READING (65 minutes) At the end of lunch go directly to the hall Follow instructions and remember you need to be silent upon entering the exam hall – you will go straight to the desks you had been sitting in for the previous test Thursday 14th May: > 1:20pm-2:00pm NUMERACY Calculator Test (40 minutes) When the HALF TIME BELL goes, GO DIRECTLY TO THE HALL Follow instructions and remember you need to be silent upon entering the exam hall – you will go straight to the desks you had been sitting in for the previous test YOU WILL THEN HAVE A 20 MINUTE BREAK - 2:00pm-2:20pm > 2:30pm-3:10pm NUMERACY No Calculator (40 minutes) You will return to your seats promptly and silently Follow instructions and remember you need to be silent upon entering the exam hall On completion of the exam you will be dismissed for the end of the day TRY YOUR BEST – GO TO THE BATHROOM BEFORE EACH TEST – BEST OF LUCK!